Encara que existeixen diferents raons per les quals pot ser positiu traslladar la teva empresa digital a Andorra, és un fet que la principal raó està relacionada amb els impostos.

Andorra és un dels països amb la taxa més baixa en impostos, en comparació amb altres països veïns com Espanya i França. Aquests impostos andorrans es componen per l’Impost de Societat (IS), l’IRPF i el IGI (IVA).

Andorra és un dels països amb la taxa més baixa en impostos, en comparació amb altres països veïns com Espanya i França. Aquests impostos andorrans es componen per l’Impost de Societat (IS), l’IRPF i el IGI (IVA).

Quina diferència econòmica hi ha en els impostos d’Andorra?

Impost de Societat

L’impost de societats és el que s’aplica als guanys que obté una societat i, al contrari que altres països, a Andorra aconsegueix a penes un màxim del 10% a abonar sobre els beneficis.

IRPF

L’IRPF a Andorra és més sota de l’habitual, en salaris menors a 24.000€ anuals no s’aplica aquest impost. A partir d’aquest salari el percentatge és progressiu, igual que en altres països, però en percentatges de gravamen molt menors. Per a fer una idea, l’IRPF a Andorra se situa en un 5% en rendes compreses entre els 24.000 i els 40.000€ i en un 10% a partir dels 40.000€.

IGI

El IGI és equivalent a l’IVA, on a Espanya i França està al voltant d’un 20 i 21%, en canvi, a Andorra només aconsegueix el 4,5% sent el més baix de tot Europa.

Quin és l’estalvi d’impostos a Andorra?

Si es tenen en compte tots aquests avantatges en impostos, a final de l’any l’estalvi és significatiu, la qual cosa pot ser un avantatge competitiu per a una empresa digital que vulgui competir en preus o vulgui expandir-se, podent operar en qualsevol altre país, sense deixar de pagar els impostos d’Andorra.

Crea una empresa digital a Andorra

El sector digital té l’oportunitat d’aprofitar aquests avantatges i gràcies a ajudes professionals expertes en legislació, administració i fiscalitat d’Andorra, poden assessorar quina opció és la que beneficia més a l’empresa.

A més, actualment compta amb 8 convenis amb països veïns per a evitar la doble imposició, és de cir, no pagar dues vegades imposats per un mateix fet imposable. Això beneficia a l’hora de voler operar amb altres països sense cap problema i sense haver de pagar el doble d’impostos de l’empresa, la qual cosa suposarà un estalvi considerable.

Dins d’aquests 8 convenis es troben els següents països: França, Espanya, Malta, Portugal, Liechtenstein, els Unió dels Emirats Àrabs i Xipre. La negociació amb altres països continua activa per a poder ampliar aquesta xarxa de convenis.

Requisits per ser Autònom a Andorra

Et recordem, que en desconèixer l’actual legislació d’Andorra, el millor procediment és de la mà de professionals en el sector que puguin ajudar amb la gestió de tots els processos i tràmits per a aconseguir traslladar o crear la teva empresa dins del Principat d’Andorra sense tenir cap problema fiscal.

Per a saber més sobre els requisits per crear una empresa digital a Andorra, tenim un servei de consulta gratuïta a través de correu electrònic, WhatsApp o telèfon per a respondre a qualsevol dubte i intentar assessorar en la presa de decisions.

Andorra ofereix un avantatge fiscal competitiu per al sector per a tota aquella empresa digital que es vulgui instal·lar al país, no sols en impostos, si no a pactar avantatges fiscals amb altres països que poden brindar l’oportunitat que una empresa necessita per a créixer i prosperar.

Què és necessita per viure a Andorra

Necessites ajuda amb la teva empresa o com a particular?

Primera consulta gratuïta

Dominic Paredes
Dominic Paredes – Propietària d’Assessors Associats