Andorra Avança: Aprovació del Projecte de Llei d’Economia Digital, Emprenedoria i Innovació

El 7 de juliol el Govern d’Andorra va aprovar la proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el Projecte de llei d’economia digital, emprenedoria i innovació.

Aquest projecte té l’objectiu de promoure nous models de negocis vinculats a l’economia digital, fomentar l’emprenedoria i fer més atractius els avantatges competitius de l’economia andorrana, donant cobertura jurídica a nous models d’innovació i de transformació digital. Incentivant la creació d’empreses.

Dins d’aquest projecte s’engloben diferents qüestions del present i la digitalització com:

 • Generació d’espais de proves o sandbox per facilitar que el país pugui ser un espai segur per provar productes, serveis, models de negoci o projectes relacionats amb l’economia digital
 • Promou la creació de laboratoris d’innovació oberta per experimentar i avaluar idees, productes, serveis, projectes i models de negoci innovadors dins d’un entorn que impulsi el model denominat quàdruple hèlix.
 • Determina el règim jurídic aplicable als allotjaments amb espais comuns complementaris o coliving i de lloguer d’espais compartits o coworking, regulant les noves formes residencials i d’espais de treball originades pel desenvolupament de l’economia andorrana
 • Contempla afavorir el finançament i la inversió en iniciatives empresarials vinculades a l’economia digital, l’emprenedoria i la innovació, regulant serveis com el crowdfunding.
 • Regulació de la passarel·la d’intercanvi de documents i dades del Principat d’Andorra.
 • Creació de noves modalitats de residència al Principat d’Andorra per a persones estrangeres que contribueixen al desenvolupament de l’economia digital, l’emprenedoria o la innovació. Tenint en compte els nòmades digitals que no requereixen disposar d’una ubicació geogràfica concreta i que utilitzen telecomunicacions i tecnologia.

  Els Pilars del Futur: L’Economia Digital Prepara el Camí a Andorra

  Amb aquests projectes es veu la intenció d’Andorra de seguir avançant i millorar la seva competitivitat per a la creació de noves empreses i adaptar-se als nous models de negoci que existeixen. Per això, és important consultar amb un assessor els diferents models i canals que existeixen a Andorra per escollir la millor opció.

  A Grup Assessors Associats DPS comptem amb professionals del sector altament qualificats I al dia de les notícies d’Andorra, que et podran ajudar a decidir què és el més adequat per a cada persona física o empresa.

Necessites ajuda amb la teva empresa o com a particular?

Primera consulta gratuïta

Dominic Paredes 

 

 

 

 

 

Dominic Paredes – Propietària d’Assessors Associats