INDEX

Dominic Paredes: “Donem solucions personalitzades a cada empresa”

Més de 14 anys d’experiència en diferents empreses del país són el principal aval de Dominic Paredes, responsable de l’àrea de comptabilitat i sòcia de l’empresa Assessors Associats P&E.

Assessors Associats P&E ofereix diferents serveis globals per a l’empresa  i l’inversor, però un altre dels seus punts forts és la realització de treballs de comptabilitat, què oferiu al client?

Tenim un departament exclusivament dedicat a la comptabilitat i fiscalitat que compta amb un equip altament qualificat i professional. Tenim com a objectiu apropar la comptabilitat i el seu enteniment als dirigents de qualsevol empresa. Donem solucions personalitzades a les necessitats de cada empresa, amb eines i tarifes adaptades a cada client.

Quins són els perfils de client a qui van destinats els vostres serveis: empreses, autònoms o particulars?

Els nostres serveis van destinats a tot el que cerqui un servei i tracte de qualitat. La majoria dels nostres clients són societats, però també comptem amb un important nombre d’autònoms i particulars. Depenent de la dimensió del client, els serveis que podem oferir són molt diferents i van des de realitzar tota la comptabilitat, fins a fer la revisió d’aquesta, si tenen els seus propis comptables, o preparar les declaracions dels diferents impostos.

Us adapteu a les dimensions de qualsevol mena d’empresa, també associacions, clubs o comunitats de veïns?

El nostre objectiu és poder respondre a qualsevol demanda, és per això que tenim un equip  experimentat i format i, òbviament, estem  en disposició d’ampliar el nombre de clients pertanyents a tots els sectors.

Tan important com la informació, és també la tecnologia que utilitza l’empresa per a conèixer els seus resultats, assessoreu també en aquest sentit?

Podem proporcionar els nostres suports per tal de facilitar als clients la seva operativa, disposem d’un programa comptable líder al mercat i reconegut en l’àmbit internacional. Tanmateix, proposem solucions a nivell facturació que nosaltres mateixos fem servir, eficients, econòmiques i molt intuïtives, de manera que el procés de traspàs de la documentació a comptabilitat es pugui automatitzar si es desitja.

Els empresaris li donen el valor que realment té la comptabilitat per a una empresa?

Per la meva experiència, diria que no se li dona el valor que hauria de tenir, ja que el veuen com un tràmit obligatori, sense tenir en compte tota la informació que la comptabilitat pot aportar per al bon funcionament de l’empresa i per prendre decisions encertades.

El client pot accedir en tot moment a la seva documentació, quan gestioneu des de la vostra seu?

Hi ha diferents tipus de clients, aquells que volen que ens desplacem i, per tant, tenen tota la informació al seu domicili social i també n’hi ha els que ens porten la documentació. Són aquests els que poden disposar en tot moment d’una informació immediata i fiable, mitjançant el nostre programa comptable o bé físicament, a les nostres instal·lacions.

Sens dubte, per realitzar una bona comptabilitat, s’ha de conèixer bé el pla comptable, però també és important conèixer el seu vessant legal i fiscal, en aquest sentit sou grans coneixedors del sistema, és així?

Oferim un servei integral que aporta la visió jurídica, fiscal i comptable, aspectes primordials per al bon funcionament d’una empresa. Des del nostre punt de vista és pràcticament impossible crear una societat si no es tenen en compte aquests preceptes, alhora que també és impossible tenir una visió conjunta d’una empresa. Eficàcia, eficiència, qualitat i excel·lència en el servei, a banda de conèixer bé la legislació vigent, són altres aspectes que oferim als nostres clients.

A banda dels assentaments comptables, realitzeu un assessorament que faciliti al client la comprensió de la seva operativa i a definir la consecució dels seus objectius?

Molts clients no saben interpretar un compte d’explotació o un balanç, ja que no tenen formació específica i per això estem nosaltres. En aquest cas concret, expliquem detalladament a l’empresari,  perquè el comportament d’algunes partides no han estat els desitjats, quin ha estat el motiu i com es poden corregir, per tal d’assolir els objectius desitjats.

També realitzeu informes sobre la marxa de l’empresa o estudis detallats del compte d’explotació i del balanç de situació?

Generalment, la gran majoria d’empreses es limiten a realitzar un tancament a finals d’any i amb això compleixen, nosaltres realitzem avaluacions trimestrals i donem les explicacions pertinents, així com els consells més adients per a millorar algunes partides concretes. Periòdicament, ens reunim amb els nostres clients per a prevenir situacions desagradables i així ens podem anticipar als diferents problemes que diagnostiquem amb la comptabilitat.

El client entendrà fàcilment les vostres observacions?

Partim de la base que els comptables som nosaltres i que el client no té l’obligació de saber de comptabilitat. Per tant, les explicacions són en un llenguatge molt planer i sense entrar en tecnicismes, a menys que el client tingui nocions de comptabilitat, així que, tant les explicacions com els informes són molt fàcils d’entendre.

La informació que aporteu amb la comptabilitat serà fiable al 100%?

Quan em van proposar aquest projecte vaig veure l’oportunitat  de crear un Departament Comptable amb els valors que considero fonamentals donada la sensibilitat de la informació que tractem. L’objectiu de la comptabilitat és mostrar la imatge fidel de l’empresa a través dels comptes anuals. Per aquest motiu, el nostre objectiu és sentir-nos orgullosos del treball que fem cada dia, realitzar-lo a consciència i amb la major exactitud i certesa possible, comptant amb l’assessorament dels estaments necessaris perquè la nostra feina sigui fiable i impecable per tal de transmetre als nostres clients una completa confiança i tranquil·litat.

“Tractem la seva empresa com si fos nostra”

Un altre dels aspectes fonamentals de la comptabilitat, és que el servei, a banda d’eficient, es realitzi o presenti en el moment oportú, el vostre servei respecta els terminis legals?

La nostra política és portar les comptabilitats al dia, per tant és important comptar amb la documentació mensualment, ja que permet, no només agilitar la tasca, sinó també poder corregir potencials desviaments. Alhora, en tenir un tracte proper i continu amb el client, ens permet anticipar i mantenir-lo informat constantment. Només així es pot complir amb els terminis que marca la llei per a la seva presentació.

Els vostres serveis compten amb una atenció personalitzada, ja que us desplaceu fins a la seu del client, també us adapteu als seus horaris?

Sí, ens podem adaptar sense cap problema, ja que hi ha clients que no fan horari comercial i necessiten una atenció més personalitzada. Oferim un servei adaptat i personalitzat a les necessitats de cada client. Per a nosaltres no és tan important mantenir un volum de clients molt elevant, sinó poder oferir el millor servei possible i poder fidelitzar tots els nostres clients.

La seguretat i la privacitat, són les principals preocupacions de qualsevol empresa, podeu oferir el màxim de garanties en aquest sentit?

Andorra té el component afegit que en ser un país petit és molt habitual que tothom es conegui, per tant fem una atenció especial a aquests detalls, tots els nostres empleats han signat un contracte de confidencialitat i això fa que tota la documentació gaudeixi d’un plus de seguretat. Tanmateix, en l’àmbit informàtic, estem perfectament blindats i realitzem còpies de seguretat diàriament, per evitar pèrdues de documentació, independentment que tot està degudament encriptat, per evitar ensurts, ja que comptem amb el suport d’un informàtic expert en seguretat cibernètica.

Quant a preus, oferiu unes tarifes competitives?

Oferim tarifes molt competitives que inclouen la declaració d’impostos i el dipòsit de comptes, ja que d’aquesta manera oferim una tarifa plana i el client no es trobarà amb cap ensurt a l’hora de fer el tancament i presentar la documentació o a l’hora de realitzar les declaracions d’impostos, tenint en compte que altres empreses cobren una tarifa mensual molt barata, però la quota final acaba sent massa elevada, no és el nostre cas. Tanmateix, realitzem revisions trimestrals de la nostra tarifa per tal d’adaptar-nos en tot moment al volum real de treball i la xifra de negoci de cada empresa.