Moltes vegades perdem la noció de les despeses que té la nostra empresa només veiem factures sense parar-nos a analitzar que és cada factura.

Analitzar les despeses i les necessitats de la teva empresa pot ser una font d’estalvi amb un creixement dels beneficis. Controlar totes les despeses és el que ajudarà a saber si realment és una despesa necessària.

Optimitza Beneficis

Per això, aquí et deixem uns consells per començar a controlar-ho:

Conèixer l’estructura dels teus costos i com es distribueixen és un punt clau.

Podem diferenciar les despeses entre fixes i variables i les que són més fàcils de reduir són les variables, encara que de tant en tant és important revisar les fixes per intentar reduir despeses innecessàries.

Una altra manera de diferenciar les despeses és en directe i indirecta, entre aquelles despeses que s’inclouen per produir el producte i aquelles que s’utilitzen per a una gran varietat de productes.

Tot depèn de quin tipus d’activitat i model de negoci per aplicar una o una altra classificació de cara a l’anàlisi.

Després d’una anàlisi s’han de prendre mesures concretes, però sempre mantenint la qualitat del servei o producte.

Millorar la gestió de compres, el procés de fabricació o la gestió dels productes acabats poden ser idees per saber per on començar.

Millora en la Gestió

En el cas d’una empresa que presta serveis es pot millorar la comunicació interna, la satisfacció dels treballadors o millorar la productivitat dels treballadors.

Gràcies al control adequat de totes les teves despeses, podràs millorar els beneficis i augmentar la rendibilitat. També et pot servir per diagnosticar possibles problemes de liquiditat o econòmics a temps.

T’assessorem a nivell contable

Necessites ajuda amb la teva empresa o com a particular?

Primera consulta gratuïta

Dominic Paredes
Dominic Paredes – Propietària Assessors Associats