Residència per a nòmada digital al Principat d'Andorra

Les activitats econòmiques associades a les tecnologies digitals estan guanyant cada cop més protagonisme i, arran d’aquests canvis i amb l’objectiu de diversificar l’economia andorrana, el Consell General d’Andorra ha creat la Llei d’Economia Digital.

D’entre moltes les mesures introduïdes per aquesta llei, una de les més destacades és que autoritza a residir al país, durant la vigència de l’autorització, tota persona que faci servir les telecomunicacions i la tecnologia per dur a terme la seva feina i que no requereixi disposar d’una ubicació geogràfica especifica.

Quines tipologies de treballadors podran sol·licitar aquest nou tipus de permís de residència?

1 – Treballador per compte d’altri contractat per un empresari establert en un altre país.

2 – Treballador per compte propi que presta serveis que tenen com a destinataris persones o entitats no residents al Principat d’Andorra.

3 – Treballador per compte propi que dur a terme una activitat professional en benefici d’una societat mercantil o una altra tipologia d’entitat establerta en un altre país, en la qual té una participació o forma part del seu òrgan d’administració.

Requisits per a obtenir el permís de residència per a nòmades digitals

En la següent taula, trobaràs els principals requisits que haurà de complir el sol·licitant per a obtenir una autorització d’immigració de residència per a persones estrangeres que contribueixen al desenvolupament de l’economia digital i l’emprenedoria:

Requisits per obtenir residència per a nòmada digital al Andorra

Per a conèixer tota la documentació necessària, accedeix a la pàgina oficial del Govern d’Andorra.

Període d’autorització de la residència

Període d'autorització de la residència nomada digital andorra

Reagrupament familiar per als titulars del permís de residència per a nòmades digitals

Aquest tipus de residència permet sol·licitar el reagrupament familiar en els mateixos termes que els titulars d’altres tipus de permís de residència al principat, una vegada hagi residit legalment i de manera efectiva i permanent a Andorra durant 3 mesos.

Reagrupament familiar per als titulars del permís de residència per a nòmades digitals

Estàs pensant adquirir la teva residència com a nòmada digital a Andorra? No t’ha quedat clar quina documentació et cal? No saps com fer la reagrupació familiar?

Si tens dubtes i/o no saps com realitzar aquests tràmits, a Grup Assessors Associats disposem d’un equip de professionals amb les competències necessàries per a assessorar-te durant tot el procés. Posa’t en contacte amb nosaltres per a més informació!

Necessites ajuda amb la teva empresa o com a particular?

Primera consulta gratuïta

Dominic Paredes
Dominic Paredes – Propietària d’Assessors Associats