La inversió necessària per ser resident passiu pujarà de 400.000 a 600.000 euros

Mesura pendent d’aprovació,anteriorment, la suma a pagar pels nous residents passius a Andorra era de 400.000 euros. El mateix no era tan elevat com en altres països al continent europeu. Tot i això, el cap de Govern va proposar augmentar aquest valor a 800.000 euros.

La raó per la qual el cap de govern va prendre aquesta decisió, és per a disminuir la quantitat de nous residents al país i fomentar més el vincle amb Andorra donat que tenim un país que ofereix moltes oportunitats i els darrers anys són moltes les persones que han arribat a Andorra a demanar un permís de residència passiva.

L’abonament dels 800.000 euros passaria a estar en dipòsit o es pot invertir en productes, com ara immobiliari o empreses. Tot i això, el govern imposarà certes limitacions per a les inversions en immobles.
Finalment, va ser aprovada la suma de 600.000 € considerada una proposta que realitzarà un increment esglaonat. Això per tal que els nous residents no es veiessin completament dissuadits de la idea d’arribar a Andorra.

A banda, també es canvia el percentatge mínim per obtenir un permís de residència si es vincula a la participació en una societat andorrana. Ara es demana només un 25% i puja al 34%. Pel que fa al dipòsit a l’AFA (autoritat financera d’Andorra) d’aquells residents que venen a fer activitat per compte propi, serà de 50.000 euros, pels 15.000 actual. Reglamentàriament, es podrà mantenir la condició actualment vigent “si es promou l’economia digital o la innovació”

Tot i poder pensar que ara no és tan factible el fet de venir a Andorra, continua sent un dels països europeus amb impostos més baixos i moltes oportunitats per créixer.

 

 

 

Recorda que des d’Assessors Associats t’ajudem a fer les gestions per al Principat.

Necessites ajuda amb la teva empresa o com a particular?

Primera consulta gratuïta

Dominic Paredes

Dominic Paredes – Propietària d’Assessors Associats