moratòria en la inversió estrangera en immobles a Andorra

Encara que polèmic, el projecte de llei de suspensió transitòria de la inversió estrangera en immobles, presentat per la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge d’Andorra, Conxita Marsol, va ser aprovat el passat 7 de setembre del 2023, pel Consell General, amb 23 vots a favor i 3 en contra.

Aquesta moratòria, puntual i transitòria, està destinada a combatre el gran increment de la inversió estrangera en immobles realitzada al país que està generant la manca d’habitatges de lloguer assequibles a la població.

També té per finalitat no crear “l’efecte crida” als potencials inversors, mentrestant no entri en vigor la llei que gravarà la inversió estrangera en immobles.

D’altra banda, està destinada a desincentivar les compravendes amb finalitats especulatives i garantir un creixement sostenible.

S’aposta també per “revertir directament en l’Estat” la capacitat econòmica d’aquesta inversió estrangera en immobles.

Durant aquesta suspensió, que hauria de terminar abans del final de la tardor, el Govern treballarà per a establir un nou tribut a la inversió en immobles amb capital estranger que té per objectiu promoure mesures en benefici dels ciutadans del país.

Altrament, treballarà en un segon tribut per als inversors estrangers que desinverteixin abans d’un temps determinat.

Per acabar, el cap de Govern Xavier Espot garanteix que també estan treballant en una modificació de la llei d’inversió estrangera a través d’un projecte participatiu i plural que es vol presentar durant el primer trimestre del 2024.

Necessites ajuda amb la teva empresa o com a particular?

Primera consulta gratuïta

Dominic Paredes
Dominic Paredes – Propietària d’Assessors Associats