EL PRINCIPAT D’ANDORRA

Andorra és un petit país dels Pirineus. Estat independent de 468 km2, amb més de mil anys d’història, es troba al sud-oest d’Europa entre Espanya i França. Andorra no només és un país d’impostos baixos, també és un bonic país turístic de muntanya que ofereix innombrables llacs. És coneguda a tot el món per les seves estacions d’esquí, però també per les seves botigues de luxe amb baixos impostos. Andorra té el millor sistema de salut del món. Gràcies al seus nombrosos hotels i als diferents serveis amb infraestructures modernes, el país rep prop de 10 milions de visitants l’any. Andorra és un paradís per als amants de la muntanya i la natura, el 90% del país està cobert de bosc.
Andorra gaudeix d’un clima d’alta muntanya amb temperatures fredes a l’hivern i lleugeres a l’estiu. El clima és sec, gràcies a la seva proximitat al Mediterrani, el sol està present més de 300 dies l’any.
El territori està estructurat en set divisions administratives i territorials anomenades parròquies:

El Principat d’Andorra en xifres:

  • Població: 78.000
  • Turisme: Visitants anuals: 10.000.000
  • Establiments hotelers: 315
  • Capacitat d’allotjament a l’hotel: més de 39.000 llits
  • Pistes d’esquí: 300 km de senders senyalitzats
  • Botigues i negocis: més de 1.000 botigues i 7 grans centres comercials
  • Jornades anuals de tancament de les botigues: 4

L’idioma oficial

L’idioma oficial al Principat d’Andorra és el català. El 40 per cent (40%) de la població parla francès o espanyol. Aquests dos idiomes també es parlen habitualment.

La Moneda

La moneda andorrana és l’euro.

El sistema sanitàri

Andorra  és un país amb un dels millors sistemes de salut del món (Source Institute for Health Metrics and Evaluation, financiat per la Fondation Bill et Melinda Gates).

Enllaços útils:

Sobre el Principat d’Andorra

Esdeveniments i cultura:

Llocs turístics: